Meer dan 50 jaar ervaring
Deskundige medewerkers
Ma-Vr open om 6 uur
Zaterdag open om 7 uur

Waterontharder in Zaltbommel

Het is een ergernis voor veel mensen, en het kan het einde betekenen van uw huishoudelijke apparatuur. Kalkaanslag of kalkafzetting wordt veroorzaakt door te veel kalk in het water in uw huis. Een waterontharder van Middelkoop Showroom in Zaltbommel kan dit probleem verhelpen.

Hard water

In het Nederlandse grondwater bevat van nature diverse mineralen. Twee daarvan zijn calcium en magnesium, deze komen in het grondwater door steensoorten die we vinden in de Nederlandse bodem. Hoe meer van deze mineralen het water in uw huis bevat, hoe harder het water is. De hardheid van uw water is dan ook afhankelijk van de plaats waar uw drinkwaterbedrijf het water wint.

Water verwarmen

Wanneer dit harde water wordt verwarmd kan kalkafzetting ontstaan in bijvoorbeeld uw boiler, waterkoker of afwasmachine. Wanneer dit water verdampt kan het ook een kalkaanslag achterlaten op de muur, uw sanitair of de douchekop. De kalkafzetting zoals deze ontstaat in de huishoudelijke apparatuur zorgt ervoor dat er meer energie nodig is om water te verwarmen. Door het plaatsen van een waterontharder voorkom je deze kalkafzetting en zal er minder energie nodig zijn. Bij Middelkoop Zaltbommel hebben we een ruime ervaring en zijn we gespecialiseerd op het gebied van waterontharders. We geven u graag meer info. Neem bij vragen gerust contact met ons op of maak een afspraak om in onze showroom direct meer informatie te krijgen en onze oplossingen te bekijken.

Kalk en uw badkamer

Door de kalkaanslag die ontstaat bij het verdampen van verwarmd water komt er in de badkamer vaak kalkaanslag voor die ervoor zorgt dat uw tegels wit uitslaan. Het plaatsen van een waterontharder zorgt ervoor dat uw water zachter wordt en minder calcium en magnesium bevat, en dat merkt u. Kalkaanslag laat uw badkamer er ouder uit zien dan dat deze daadwerkelijk is. Door dit te voorkomen blijft uw badkamer langer stralen en behoudt deze dus langer zijn waarde.

Schoonmaak en ontkalken

Door het gebrek aan kalkaanslag hoeft u uw badkamer minder vaak schoon te maken en verbruikt u minder schoonmaakmiddelen. Ditzelfde geld voor uw wasmachine, waar deze eerst meer wasmiddel nodig had verbruikt deze met een waterontharder een stuk minder wasmiddel. Uw koffiezetten of waterkoker zal geen last krijgen van kalkafzetting en het ontkalken hiervan is dus verledentijd. Zijn dit nog niet genoeg redenen of bent u benieuwd of een waterontharder de oplossing is voor uw probleem neem dan contact met ons op of, kom langs bij onze showroom in Zaltbommel. Maak hiervoor een afspraak om zo goed mogelijk geholpen te worden.

Het juiste moment

Elk moment is het juiste moment om een waterontharder aan te schaffen. Wacht vooral niet op de aanschaf van een nieuwe badkamer voor u de waterontharder installeert want ook voor uw oude badkamer heet een waterontharder grote gevolgen. Door het zachte water wordt de reeds opgebouwde kalkaanslag veel makkelijker verwijderd.

Middelkoop helpt

Wij snappen dat u niet alles weet over waterontharders. Daarom hebben wij ons gespecialiseerd en kunnen u helpen bij alle vragen die u heeft. We geven u advies over welke waterontharder geschikt is voor uw situatie. Onder andere de grootte van uw huishouden is van invloed op de keus voor de juiste waterontharder. De waterontharder zelf heeft een kleine omvang waardoor de plaatsing geen probleem is. Rekening moet wel worden gehouden met dat de locatie van de waterontharder makkelijk te bereiken moet zijn voor wanneer deze bijgevuld moet worden.

Middelkoop onderhoudt

Voor ons houdt het niet op bij enkel advies en verkoop. We komen graag bij u langs om een servicebeurt op de waterontharder uit te voeren. We doen dit om de werking van de waterontharder te kunnen garanderen over een zo lang mogelijk tijd. Het enige wat u nog hoeft te doen is zo nu en dan het regeneratiezout bijvullen.

Middelkoop is er voor u

We snappen als u na het lezen van deze tekst nog steeds vragen heeft. Neem voor meer informatie, vragen of een offerte direct contact met ons op. Daarnaast willen we u hartelijk uitnodigen in onze showroom in Zaltbommel. We kunnen dan in een persoonlijk gesprek alle mogelijkheden doorspreken en meteen bekijken in de showroom. Plan hiervoor direct een afspraak in via onze website. Graag tot ziens bij Middelkoop Showroom in Zaltbommel.

Zeker.Middelkoop